“Kryeministri e keqpërdori”, nënkryetarja e SBASHK-ut tregon pse Jasharaj iu drejtua Kurtit me “vëlla”

“Kryeministri e keqpërdori”, nënkryetarja e SBASHK-ut tregon pse Jasharaj iu drejtua Kurtit me “vëlla”

Aktuale September 14, 2022 - 15:22

Takimi i djeshëm mes krerëve të Qeverisë së Kosovës dhe Këshillit Grevist përfundoi pa marrëveshje për ndërprerjen e grevës, e cila ka nisur tash e tri javë. Përveçse nuk arritën të gjejnë zgjidhje, të dyja palët pas takimit hodhën akuza ndaj njëra-tjetrës.

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), Rrahman Jasharaj, akuzoi Qeverinë për mungesë vullneti për të gjetur zgjidhje, ndërsa kryeministri Albin Kurti hodhi dyshime se greva në arsim po përdoret për qëllime të sindikatës dhe “jo për arsimin e as arsimtarët”.

Teksa tha se “në ditët e javët në vijim do ta marrim vesh se çka është në pyetje”, ai tregoi se Jasharaj në takim i kishte kërkuar që “t’i ndihmojë si vëlla”.

“Ata me mua janë sjellë thua se buxheti është imi e janë paratë e mia. Këto janë para të qytetarëve. Më thoshin ‘na ndihmo si vëlla’. Si vëlla të ndihmoj privatisht, por unë jam kryeministër dhe ka kaluar koha kur kryeministri të bëhet vëlla, kur kryeministri të ndihmon si vëlla”, u shpreh Kurti të martën, në konferencë për media.

E lidhur me këtë detaje ka dhënë edhe nënkryetarja e SBASHK-ut, Vjollca Shala, në një intervistë në emisionin “Përballje” në Telegrafi.com me kryeredaktorin Muhamet Hajrullahu.

Nënkryetarja e SBASHK-ut, Vjollca Shala, gjatë intervistës në emisionin “Përballje”

Ajo deklaroi se Jasharaj i ka kërkuar Kurtit ndihmë në formë vëllazërore, por se ky i fundit e ka keqpërdorur duke e nxjerrë nga konteksti fjalinë.

“Jasharaj i është lutur Kurtit si kryeministër, por i ka thënë edhe si vëlla ‘të lutem, eja ta gjejmë një zgjidhje’. Kryeministri pak e ka keqpërdorur atë thënie të kryetarit Jasharaj. Tek e fundit edhe janë vëllezër mes vete. Nuk e ka thënë me të keq, por në formë vëllazërore. Kryeministri e ka nxjerrë nga konteksti këtë thënien ‘si vëlla’”, tha Shala.

Ajo foli edhe për pretendimet e Kurtit lidhur me “qëllimet e fshehta” të sindikatës, duke thënë se greva është shpallur nga mësimdhënësit e nëse kryeministri di diçka më shumë, atëherë le të tregojë.

“Greva nuk është duke u përdorur për asnjë qëllim tjetër. Udhëheqësit e SBASHK-ut bëjnë atë që ju thotë anëtarësia. Pra, grevën e kanë shpallur mësimdhënësit e ne jemi zëri i tyre. Nëse kryeministri di diçka le të urdhëron e të tregon se çfarë di”.

Ajo ka thënë se greva do të vazhdojë deri në gjetjen e një zgjidhjeje duke potencuar kërkesat sindikale.

Gjithashtu, në këtë intervistë nënkryetarja Shala ka thënë se ata janë të hapur për takime të reja me Qeverinë.