Osmani: Në Kosovë nënkryetare të Kuvendit kemi të mbijetuarën e masakrës, në Serbi kanë masakruesin

Osmani: Në Kosovë nënkryetare të Kuvendit kemi të mbijetuarën e masakrës, në Serbi kanë masakruesin

Aktuale August 04, 2022 - 14:30

Bozhidar Deliqi dje është zgjedhur nënkryetar i parlamentit të Serbisë. Ai kishte shërbyer në ushtrinë e ish-Jugosllavisë dhe ishte përfshirë në vrasjen e civilëve në Kosovë.

Lidhur me këtë reagoi edhe presidentja Vjosa Osmani, e cila tha se në Kosovë nënkryetare e Kuvendit është një e mbijetuar e luftës, kurse në Serbi një kriminel që masakroi mijëra kosovarë.

“Në Kosovë Saranda Bogujevci, një e mbijetuar e një masakre brutale të regjimit gjenocidal të Serbisë, shërben si nënkryetare e parlamentit. Ndërkohë, Parlamenti i Serbisë ka emëruar nënkryetar Bozhidar Deliqin, komandantin e brigadës që masakroi mijëra kosovarë”, shkroi ajo në Twitter. /Zëri