N1: Vuçiqi në Shtabin e Përgjithshëm, pritet një vendim për reagimin e shtetit serb ndaj zhvillimeve në Kosovë

N1: Vuçiqi në Shtabin e Përgjithshëm, pritet një vendim për reagimin e shtetit serb ndaj zhvillimeve në Kosovë

Aktuale July 31, 2022 - 23:11

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka mbërritur në ndërtesën e Shtabit të Përgjithshëm në Banjica, raporton media e pavarur serbe N1.

Siç thuhet, pritet një vendim për reagimin e shtetit serb "ndaj dhunës në Kosovë".

Kujtojmë se në mbrëmje qytetarët serbë, struktura paralele të kontrolluara nga Serbia, kanë ngritur barrikada në veri të Kosovës, pas njoftimit të Qeverisë së Kosovës se nesër do të fillojë së zbatuari vendimi për regjistrimin e veturave të qytetarëve serbë me targa të Republikës së Kosovës dhe futja e qytetarëve të Serbisë në Kosovë me leje për hyrje/dalje, duke zhvleftësuar kështu dokumentet e udhëtimit të lëshuara nga Serbia, si masë reciprociteti. /Zëri