Arifi: Për t’u bërë anëtare e BE-së Kosova duhet të ketë stabilitet ekonomik, politik e juridik

Arifi: Për t’u bërë anëtare e BE-së Kosova duhet të ketë stabilitet ekonomik, politik e juridik

Aktuale June 23, 2022 - 21:57

Profesori universitar, Dritëro Arifi ka thënë se nuk është me rëndësi se a bëhesh sot anëtarë i BE-së, qëllimi është që të rregullohet mirëqenia në Kosovë.

Ai thotë se Norvegjia dhe Zvicra nuk janë anëtare të BE-së, por jetojnë shumë më mirë sesa e gjithë Evropa Juglindore të cilët janë anëtarë të BE-së.

“Nuk është me rëndësi a bëhesh sot anëtarë, qëllimi është a e rregullojmë ne mirëqenien tonë brenda këtu. Norvegjia nuk është anëtare e BE-së, as Zvicra por jetojnë shumë më mirë sesa krejt evropa juglindore që janë në BE”, ka deklaruar Arifi  në tëvë1.

Profesori tha se nëse Kosova dëshiron të bëhet anëtare e BE-së, duhet ta ketë stabilitet ekonomik, politik e juridik.

Sipas tij nuk është i thjesht integrimi në BE, është proces shumë i gjatë.

“Pra kjo nuk do të thotë apriori që kena me u bë të pasur e kemi me pasur mirëqenie. Mirëqenia vjen nga reforma që i bën. Nëse ne dëshirojmë të jemi anëtarë të BE-së, ne derisa të hyjmë në këtë organizatë duhet ta kemi një mirëqenie një stabilitet ekonomik, politik, juridik. Nuk është i thjesht integrimi në BE, është proces shumë i gjatë”, ka thënë Arifi.