77 pacientë po trajtohen me oksigjenoterapi në QKUK dhe spitale

77 pacientë po trajtohen me oksigjenoterapi në QKUK dhe spitale

Aktuale June 18, 2021 - 12:34

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe në spitalet e përgjithshme aktualisht po trajtohen 77 pacientë, të dyshuar dhe të konfirmuar me COVID-19.

Sipas raportit nga SHSKUK-ja, nga 77 pacientët sa po trajtohen, 28 janë të konfirmuar me COVID-19, kurse 55 janë nën asistim të oksigjenoterapisë. /Zëri

Raporti i plotë:

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 77 pacientë.

Nga ta 28 janë të konfirmuar me COVID-19, ndërkaq 55 me oksigjenoterapi, sipas raportit të punës për datën 18 qershor 2021.

Në QKUK janë të shtrirë 55 pacientë:

15 të konfirmuar me Sars CoV-2 pozitivë

46 me oksigjenoterapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive 15 pacientë, 1 në gjendje të rëndë

Klinika e Pulmologjisë, 40 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 22 pacientë:

13 të konfirmuar pozitivë

9 me oksigjenoterapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 1 pacient

Spitali i Pejës, 7 pacientë

Spitali i Gjilanit, 3 pacientë

Spitali i Ferizajt, nuk ka pacientë

Spitali i Mitrovicës, 4 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 2 pacientë.