Infektuar: 107497
Shëruar: 104054
Vdekur: 2245
7 mijë e 742 qytetarë të vaksinuar në dy ditët e fundit në vend, mbi 39 mijë numri i përgjithshëm

7 mijë e 742 qytetarë të vaksinuar në dy ditët e fundit në vend, mbi 39 mijë numri i përgjithshëm

Aktuale May 15, 2021 - 22:36

Gjatë dy ditëve të fundit në vend janë vaksinuar 7 mijë e 742 qytetarë me vaksinën anti-COVID.

Kështu ka bërë të ditur Ministria e Shëndetësisë, sipas të cilëve numri i përgjithshëm i qytetarëve të vaksinuar deri më tani është 39 mijë e 321.

“Vaksinimi kundeër COVID-19 ka vazhduar sot peër qytetareët e mosheës mbi 65 vjeçare teë regjistruar neë e-kosova dhe sipas termineve teë caktuara nga Ministria e Sheëndeteësiseë. Gjateë dy diteëve teë fundit janeë vaksinuar 7.742 qytetareë me vaksineën kundeër COVID-19, derisa numri i peërgjithsheëm i qytetareëveë teë vaksinuar deri meë tani eështeë 39.321. Vaksinimi po vazhdon peërmes caktimit paraprak teë termineve peër qytetareët, teë cileët janeë regjistruar dhe kaneë aplikuar peërmes platformeës e-kosova, teë cileët kontaktohen dhe ftohen nga Ministria e Sheëndeteësiseë dhe nga QKMF-teë neë komuna, sipas listave teë tyre neë dispozicion”, thuhet në njoftim.

MSH-ja po ashtu bën të ditur se ditëve në vijim do të krijojë mundësi të tjera shtesë për regjistrim të të gjithë qytetarëve deri në arritjen e objektivit të vaksinimit të rreth 60% të popullsisë. /Zëri