Infektuar: 107497
Shëruar: 104054
Vdekur: 2245
Ministria publikon listën fillestare të rekrutëve të rinj të cilët pritet të bëhen pjesë e FSK-së

Ministria publikon listën fillestare të rekrutëve të rinj të cilët pritet të bëhen pjesë e FSK-së

Aktuale May 15, 2021 - 11:47

Ministria e Mbrojtjes së Kosovës ka njoftuar të gjitha palët e interesuara lidhur me procesin e rekrutimit të rekrutëve të rinj, ku është publikuar edhe lista fillestare e rekrutëve.

Përmes një njoftimi për media nga MB-ja thuhet se pas përfundimit të testimit fizik, testit të inteligjencës dhe njohurive të përgjithshme, si dhe intervistimit, në përputhje me Rregulloren e Rekrutimit, kandidatët janë vlerësuar me numrin e pikëve konkrete, ndërkaq rezultati përfundimtar pasqyron pikët maksimale të arritura në secilën fazë.

“Me rastin e publikimit të listës fillestare prej 419 kandidatëve të suksesshëm, janë përzgjedhur vetëm kandidatët të cilët kishin numrin më të madh të pikëve, pavarësisht se të njëjtit mund të kenë kaluar minimumin që kërkohet nëpër secilën fazë të testimit. Pra, në renditjen përfundimtare kanë ndikim rezultatet në testin fizik, atë me shkrim dhe intervistën”, thuhet në njoftim ndër të tjera.

Sipas njoftimit nga kjo ministri është bërë e ditur se kandidatët e përzgjedhur do vazhdojnë me ekzaminimet mjekësore, verifikimin e pastërtisë së figurës dhe trajnimin bazik.

Të gjithë ata kandidat që i përfundojnë me sukses këto faza do të bëhen pjesëtarë aktiv të Forcës së Sigurisë së Kosovë.

“Numri 400 i rekrutëve të rinj është numër i përcaktuar me Ligjin vjetor për ndarjet buxhetore për vitin 2020 dhe vitin 2021, sipas kërkesës së Shtabit të Përgjithshëm. Ministria e Mbrojtjes, në koordinim të plotë me Ministrinë e Financave, në procesin e rishikimit buxhetor për vitin 2021, si dhe procesin e planifikimit buxhetor për vitin 2022, do të krijojë bazën ligjore për të rritur në mënyrë të konsiderueshme numrin e rekrutëve të FSK-së në konkursin e radhës për rekrutë të rinj”, thuhet tutje në komunikatë.

Po, ashtu, Ministria e Mbrojtjes fton të gjitha palët në rast të interesimit për të parë detajet e procesit, ku do t’u jepet qasje në të gjitha dokumentet publike dhe video-incizimet.

Së bashku me këtë komunikatë është bashkangjitur lista e të gjithë kandidatëve, sipas vlerësimeve dhe rezultateve për secilën fazë të testimit

Kliko KËTU