Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Von Cramon: Zyrtarët dhe mediat shtetërore në Serbi po shpërndajnë dezinformata

Von Cramon: Zyrtarët dhe mediat shtetërore në Serbi po shpërndajnë dezinformata

Aktuale February 22, 2021 - 23:19

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Viola von Cramon ka thënë se Serbia po shpërndanë propagandë.

Von Cramon me anë të një reagimi në twitter është shprehur së janë vetë zyrtarët qeveritarë serbë që po shpërndajnë dezinformata.

”Në Serbi janë zyrtarët qeveritar dhe media shtetërore që shpërndajnë dezinformata dhe propagandë. Nuk ka nevojë për bot kur keni TV, radio dhe gazeta”, është shprehur ajo.

 

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Viola von Cramon ka thënë se Serbia po shpërndanë propagandë.

Von Cramon me anë të një reagimi në twitter është shprehur së janë vetë zyrtarët qeveritarë serbë që po shpërndajnë dezinformata.

”Në Serbi janë zyrtarët qeveritar dhe media shtetërore që shpërndajnë dezinformata dhe propagandë. Nuk ka nevojë për bot kur keni TV, radio dhe gazeta”, është shprehur ajo.

Ndryshe, vitin e kaluar, twitter kishte mbyllur 8,558 llogari false që promovonin presidentin Aleksandar Vuçiq dhe partinë e tij.

”Në fund të vitit të kaluar, ne identifikuam grupe llogarish të përfshira në veprimtari të koordinuar joautentike, e cila çoi në heqjen e 8,558 llogarive që punojnë për të promovuar partinë qeverisëse të Serbisë dhe udhëheqësin e saj”, kishte njoftuar ky rrjet social. /klankosova