Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Reagon KQZ-ja për aplikacionin online që po grumbullon të dhënat e mërgimtarëve
Foto: Laura Hasani

Reagon KQZ-ja për aplikacionin online që po grumbullon të dhënat e mërgimtarëve

Aktuale January 14, 2021 - 14:25

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka reaguar në lidhje me aplikacionin online i cili po grumbullon të dhënat e qytetarëve nga jashtë Kosovës si dhe donacione, raporton Zeri.info.

KQZ-ja njofton të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, brenda dhe jashtë vendit, se një aplikacion i tillë është i paautorizuar, në kundërshtim me ligjin dhe dëmton integritetin e procesit zgjedhor.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se të gjithë ata/ato që aplikojnë përmes këtij aplikacioni nuk janë duke paraqitur aplikimin e tyre në KQZ për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës. KQZ njofton qytetarët me të drejtë vote që jetojnë jashtë Kosovës dhe të cilët plotësojnë kriteret ligjore për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës, që aplikimin e tyre ta bëjnë vetëm përmes mënyrës së përcaktuar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, duke ndjekur hapat e publikuar në ueb faqen tonë zyrtare”, thotë KQZ-ja përmes një komunikate.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve thekson se është i vetmi institucion që ka mandate kushtetues dhe ligjor për të organizuar dhe mbikëqyrur procesin zgjedhor.

“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, pas pranimit të informacioneve lidhur me publikimin e këtij aplikacioni, ka njoftuar organet kompetente për të ndërmarrë masat e nevojshme ligjore”, përfundon komunikata. /Zëri