Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Votohet qeveria e Malit të Zi, zv.kryeministër është shqiptari Dritan Abazoviq

Votohet qeveria e Malit të Zi, zv.kryeministër është shqiptari Dritan Abazoviq

Aktuale December 04, 2020 - 18:44

Parlamenti malazes, me votat e shumicës parlamentare, zgjodhi një qeveri të re, presidenti i së cilës është Zdravko Krivokapiq.

70 deputetë votuan – 41 deputetë ishin pro, 28 ishin kundër, ndërsa një deputet abstenoi.

“Betohem se do ta kryej detyrën time sipas Kushtetutës dhe ligjit, me ndershmëri, me përgjegjësi dhe me ndërgjegje. Kështu më ndihmoi Zoti”, tha Krivokapiq.

Pasi bëri betimin, kryeministri malazez falënderoi deputetët për mbështetjen dhe tha se shpresonte që puna e tyre e përbashkët të ishte në favor të Malit të Zi.

“Puna, rendi dhe përgjegjësia duhet të jenë një masë e kësaj qeverie”, tha kryeministri malazez.

Qeveria do të ketë 12 ministri dhe një nënkryetar.

Zëvendëskryeministri është Dritan Abazoviq.

Ministri i Administratës Publike, Shoqërisë Dixhitale dhe Medias është Tamara Srzentiq

Ministri i Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanistikës Ratko Mitroviq

Ministri i Punëve të Brendshme Sergej Sekuloviq

Ministrja e Mbrojtjes Olivera Injac

Ministri i Punëve të Jashtme Xhorxhe Raduloviq

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Jakov Milatoviq

Ministri i Investimeve Kapitale Mladen Bojaniq

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave Aleksandar Stijoviq

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sporteve Vesna Bratiq

Ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq

Ministri i Drejtësisë, të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave Vladimir Leposaviq

Ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale Milojko Spajiq

Top Channel