Infektuar: 17139
Shëruar: 14787
Vdekur: 657
Tomë Gashi: Arrestimet nuk i kreu policia e EULEX-it, në Kosovë ishin katër polici të huaja
Foto: Laura Hasani

Tomë Gashi: Arrestimet nuk i kreu policia e EULEX-it, në Kosovë ishin katër polici të huaja

Aktuale September 29, 2020 - 22:09

Avokati Tomë Gashi ka thënë se policitë e huaja të autorizuara nga Gjykata Speciale kanë kryer arrestimet e liderëve të OVL-UÇK-së.

Ai në T7 ka thënë se arrestimi është kryer nga katër polici të huaja, mirëpo që nuk ka përmendur shtetet nga të cilat vinin ata.

“Kam folur dy herë me Nasimin dhe një herë me Gucatin pas arrestimit. Procedurat janë kryer me një aksion të policisë. Kemi menduar se janë të EULEX-it, por tash po na del se janë katër polici në Kosovë. Vendimi për arrestimin e tyre na është treguar. Ka qenë kërkesa e një gjyqtari në Hagë që e ka aprovuar këtë kërkesë dhe ka lëshuar urdhër. Nasimi ka qenë shumë i zëshëm. Para se të futej në emision është arrestuar ka qenë një kërkesë e tij që të mos arrestohet nga policia e Eulexi-t. Por tash na doli se është një polici krejt tjetër”, ka thënë ai.

“Gjatë asaj dite ka qëndruar në Prishtinë dhe me veturë është dërguar në aeroport me një aeroplan special janë dërguar në Hagë”, shtoi Gashi.