Infektuar: 18910
Shëruar: 15367
Vdekur: 674
Gjykata Speciale reagon pas arrestimit të Nasim Haradinajt

Gjykata Speciale reagon pas arrestimit të Nasim Haradinajt

Aktuale September 26, 2020 - 18:12

Nasim Haradinaj u arrestua dje në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në bazë të një fletarrestimi dhe urdhri për transferim të lëshuar nga një gjykatës i Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Sipas një njoftimi të dërguar nga Zyra e Prokurorit të Specializuar thuhet se sipas Ligjit për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar, policia në

kuadrin e Zyrës së Prokurorit të Specializuar ka autoritetin dhe përgjegjësinë që të ushtrojë kompetencat që i janë dhënë policë së Kosovës sipas ligjeve të Kosovës.

“Në Ligjin për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar gjithashtu përcaktohet se personi kundër të cilit Dhomat e Specializuara kanë lëshuar fletarrestim, merret në ndalim. Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dha mbështetje operative dhe logjistike për ZPS-në, në pajtim me mandatin e vet dhe me legjislacionin e Kosovës. Edhe Policia e Kosovës (PK) dha mbështetje operative për ZPS-në”, përfundon njoftimi. /Zëri