FSSHK i bënë thirrje qeverisë që me Projektligjin e buxhetit të parashihet Ligji i Pagave

FSSHK i bënë thirrje qeverisë që me Projektligjin e buxhetit të parashihet Ligji i Pagave

Aktuale February 28, 2020 - 11:46

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës i ka bërë thirrje Qeverisë së Kosovës që me Projektligjin e buxhetit të ardhshëm të parashihet edhe Ligji i Pagave, raporton “Zëri.info”.

Kjo federatë, ka bërë të ditur se tensionet janë shtuar nga lajmi se Ministria e Financave duke përgatitur Projektligjin e buxhetit për vitin 2020 nuk do të planifikojë fare mjete për implementimin e Ligjit të pagave.

Lexoni njoftimin e plotë:

Thirrje Qeverisë së Republikës së Kosovës që me Projektligjin e buxhetit të ardhshëm të parashihet edhe Ligji i Pagave.

Ngatërrimet që ishin bërë pa qëllim mes Ligjit për zyrtarët publik dhe atij të Pagave te lajmi lidhur për zgjatjen e masës së pezullimit nga Kushtetuesja kanë krijuar tensione shtesë tek të gjithë anëtarësia e FSSHK-së. Tensionet janë shtuar edhe më tepër nga lajmi i shpërndarë, që urojmë të mos jetë i saktë, se Ministria e Financave duke përgatitur Projektligjin e buxhetit për vitin 2020 nuk do të planifikojë fare mjete për implementimin e Ligjit të pagave .Nëse Ministria për Financa nuk bën planifikime buxhetore për Ligjin e pagave dhe Qeveria përkrah një ide të tillë, atëherë në tërë sistemin shëndetësor do të përsëritej situata e fundit e dhjetorit të vitit të kaluar, gjegjësisht bazuar në kërkesat e anëtarësisë do të ketë veprime sindikale në nivel vendi në të gjitha Institucionet Shëndetësore primare, sekondare dhe terciare.

FSSHK-së ju drejtohet Kryeministrit Kurti dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës që duke planifikuar Projektligjin për buxhetin e vitit 2020 të mos e harrojnë Ligjin e pagave, implementimin e të cilit më të drejtë e presin mijëra të punësuar në sektorin publik e mes tyre edhe ata në sektorin të shëndetësisë. Mijëra anëtarë të FSSHK-së besojnë fuqishëm se Kushtetuesja do të jep ndonjë vërejtje, por Ligji i pagave do të nis së zbatuari dhe pastaj Parlamenti do të bëj përmirësimet, kërkojmë nga Ministria për Financa që të bëjë planifikime buxhetore për Ligjin e pagave dhe Qeveria të përkrah një ide të tillë. /ZERI