Infektuar: 9274
Shëruar: 5190
Vdekur: 269
Beyer raportuesi i ri për Kosovën, dështon kandidati rus

Beyer raportuesi i ri për Kosovën, dështon kandidati rus

Aktuale November 14, 2019 - 14:17
Detajet

Protesta e Kosovës dhe lobimi i delegacionit kosovar ka rezultuar me moskalimin e kandidatit rus për raportues për Kosovën në Këshillin e Evropës, Aleksey Kondratjev, ish spiun rus dhe tani anëtar i Asamblesë Parlamentare Evropiane.

Këshilli i Evropës duhej të zgjidhte raportuesin për Kosovën ku në mesin e kandidatëve ishte edhe rusi Aleksey Kondratjev, që ishte spiun i Rusisë dhe kishte shprehur hapur animin e tij pro-serb dhe paragjykimet e tij antishqiptare. Metro ka mësuar se kjo nuk do të ndodhë tani dhe se njoftimi zyrtarë do të bëhet sot publik.

Ndërkohë merret vesh se kandidati gjerman, Peter Meyer është përzgjedhur raportues për Kosovën në Këshillin e Europës.