Vendi i luleve mbushet me shishe të plastikës në Prishtinë

Vendi i luleve mbushet me shishe të plastikës në Prishtinë

Aktuale korrik 15, 2019 - 21:53
Lexo Detajet

Hedhja e mbeturinave në vendet publike është bërë një dukuri e zakonshme tashme në vendin tonë.

Ndonëse në qytet mund të shohim kontejnerë dhe shporta që ti hedhin mbeturinat, qytetarët vazhdojnë ti hedhin vend e pa vend.

Përveç që prishin imazhin e qytetit, hedhja e tyre mund të shkaktojë edhe sëmundje sidomos kur temperaturat janë të larta.

Një gjë e tillë ka ndodh edhe në Lagjen “Qafa” në Prishtinë, ku në vendet ku do duhej të ishin lulet, qytetarët po e shfrytëzojnë që të hedhin shishe të plastikës.

Indeksonline ju sjell një fotografi, ku mund të shihet se është shfrytëzuar për te keq ajo hapësirë.

Ndryshe, sipas udhëzimit administrativ për gjoba mandatorë, të gjithë ata që hedhin mbeturina në vende jo të caktuara do të ndëshkohen nga 20 deri në 100 euro.

Image