Infektuar: 3178
Shëruar: 1824
Vdekur: 64
Medeline Albrightit i jepet çmimi “Urdhri i Lirisë”

Medeline Albrightit i jepet çmimi “Urdhri i Lirisë”

Aktuale June 12, 2019 - 10:23
Lexoni detajet

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka ndarë çmimin “Urdhri I Lirisë” për ish-Sekretaren e shtetit amerikan Medeleine Albright.

Thaçi duke falenderuar ish-Sekretaren Albright për kontributin në lirinë dhe pavarësinë e Kosovë ka ndarë çmimin “Urdhri i Lirisë”

“SHBA-të na kanë dhënë dinjitetin për të jetuar në Kosovë të qetë dhe të lirë, të gjihtë qytetarët përfshirë shqiptarët, serbët, malazezët e gjithë të tjerët” u shpreh Thaçi

Medeleine Albright pas ndarjes së çmimit tha se më pëlqen të marr dekorata, por kjo dekoratë sot më bën shumë të lumtur që jam pjesë e Kosovës.

“Kurrë nuk do ta harroj kur erdha në Kosovë pas luftës ku kishte turma të mëdha njerëzish ku në çdo cep shkruante “Faleminderit Amerikë” , çfarë ShBA kanë bërë për Kosovën ishte gjëja e duhur” u shpreh ish-Sekretarja e shtetit.

Më tej, Albright u shpreh se Kosova është e pavarur dhe duhet të njihet si e tillë.