Infektuar: 4307
Shëruar: 2095
Vdekur: 94
Fillon seance plenare për gjenocidin serb në Kosovë

Fillon seance plenare për gjenocidin serb në Kosovë

Aktuale May 16, 2019 - 10:39
Lexo tjera detaje

Ka filluar seanca plenare e Kuvendit të Kosovës ku në rend të ditës janë: Rezoluta për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë; formimi i Komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë; vendimi për ndërtimin e Muzeut të Gjenocidit dhe Memorialit të Dëbimit; dhe Caktimi i Ditës së Gjenocidit, raporton “Zëri.info”.

Në këtë seancë të pranishëm janë 65 deputetë.