'Unë dua të vi, unë dua të vi'– Si shtyheshin ushtarët e NATO’s për të qenë pjesë e bombardimeve (VIDEO)

'Unë dua të vi, unë dua të vi'– Si shtyheshin ushtarët e NATO’s për të qenë pjesë e bombardimeve (VIDEO)

Aktuale mars 24, 2019 - 10:15
Lexo Detajet

Vendimi për përfshirjen e NATO’s në luftën e Kosovës, ishte entuziast sidomos për ushtarët amerikanë.

Majori James kishte rrëfyer për BBC’në se si ishin mobilizuar për të bombarduar mirë serbët që po kryenin masakra në Kosovë, shkruan Periskopi.

‘’E gjithë skuadra ishte në dhomën e takimeve. Pilotët, profesionalët… Çdokush iu bashkua takimit dhe thamë: Djemë, po shkojmë në luftë’’, tha ai.

Pilotët amerikanë donin të merrnin pjesë patjetër në bombardime. Ata mendonin se lufta do të zgjaste vetëm tre ditë.

‘’Të gjithë po flisnim për bombardime rreth tri ditore. Dhe, të gjithë thonin: dua të vi unë, dua të vi unë, para se të përfundojë lufta’’, shton tutje James.

Sulmet ajrore kundër forcave serbe e malazeze vazhduan deri më 9 qershor, kur u arrit Marrëveshja e Kumanovës, e cila ndryshe njihet edhe si kapitullimi i kriminelit Millosheviq dhe më 11 qershor forcat e armikut fillojnë ta lëshojnë territorin e Kosovës.

Kjo është ndërhyrja e parë ushtarake e NATO-s që nga formimi i saj, e cila njihet edhe si ndërhyrja historike.

">http://