Rikthehen pritjet në kufi

Rikthehen pritjet në kufi

Aktuale janar 11, 2019 - 23:31
Lajmet e fundit nga vendi

Megjithëse shumica e mërgimtarëve tashmë janë kthyer në vendet ku punojnë dhe jetojnë, në pikat kufitare në dalje të Kosovës po vazhdon të ketë kolona të gjata.

Si rëndom, situata më e ndërlikuar po del të jetë në Merdare.

Sipas Qendrës për Menaxhim Kufitar,  pritjet në Merdare arrijnë deri në katër orë.

Në dalje të territorit të vendit, janë krijuar kolona deri në 800 metra.

Ndërkohë, sipas të njëjtave të dhëna, situatë më stabile është në pikat tjera kufitare ku nuk ka fluks të njerëzve.

Sipas MPB-së, kolonat në kufi janë si shkak i përqendrimit të mërgimtarëve në pikën kufitare të Merdares si dhe nga kontrollet e panevojshme nga pala serbe

Image