Vuçiq akuzon Kosovën për spastrim etink

Vuçiq akuzon Kosovën për spastrim etink

Aktuale dhjetor 17, 2018 - 23:12
Lexo Detajet

Presidenti i Serbisë Aleksandër Vuciq në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së ka përmendur disa shifra të banorëve që kanë jetuar e që jetojnë sot në Kosovë duke e lidhur kështu me spastrimin etnik, raporton “zëri.info”.

Vuçiq tha që numri i banorëve shqiptarë në Kosovë është rritur ndërsa  numri i banorëve të komunitetit serb ka rënë. Me këtë rast Vuciq ka shtuar pytjen para përfaqësueve në OKB që kush ka kryer spastrim etnik?

LEXO EDHE: Fjalimi kuptimplotë i Thaçit në OKB që ia nxorri në shesh të gjitha Vuçiqit dhe Serbisë!

“Po thonë që ka ndodhur një spastrim i tmerrshëm etnik nga serbët. Në krahinë jugore shqiptare kanë qenë 1.4 milion shqiptarë tashmë janë 1.7 milionë shqiptar…. Këto janë shifrat në fjalë. Kush e ka bërë këtë spastrim etnk. Nuk po e them që kemi pasur gjithmopnë të drejtë por kjo qasje e njëanshme jo vetëm që vret të vërtetën por po vret edhe mundësitë e arritjes së kompromisit në mes të dy palëv”, ka thënë Vuçiq. /ZËRI