Sejdiu: Tashmë Kuvendi ka timonin e dialogut

Sejdiu: Tashmë Kuvendi ka timonin e dialogut

Aktuale dhjetor 15, 2018 - 19:44
Lexo detajet

Deputeti i PSD-së, Dardan Sejdiu, parti e cila i propozoi Kuvendit të Kosovës rezolutën për dialogun me Serbinë, ka folur pas miratimit të kësaj rezolute në seancën e jashtëzakonshme.

Ai ka thënë se me këtë rezolutë, dialogu i kthehet Kuvendit ku sigurohen mekanizma mbikëqyrës në drejtim të dialogut.

“Dialogu më nuk është temë e një individi, por e deputetëve. Për PSD-në, është një kapërcim jashtëzakonisht i madh. Hera e parë që kemi prej nisjes Kuvendin në timon të dialogut. E kemi opozitën vendimmarrëse në dialog. Tash kemi monitorim prej fillimit të dialogut, dhe kemi zotim për një Ligj për dialogun”, theksoi ai.

LEXO EDHE: Molliqaj për rezolutën: Fitore e madhe e PSD-së

Ai ka lutur sërish subjektet opozitare që të jenë pjesë e këtij dialogu.

“Tashmë ka mekanizëm me të cilin opozita e ka siguresën e vendimmarrjes”, tha ai.
Sejdiu tha se të hënën do të trajtohet tema e ligjit dhe se tashmë është çështje e formalizimit të punës së parë të ekipit.

“Delegacioni shtetëror është i vetmi që dialogon”, potencoi ai.