Nipi i Zahir Pajazitit, pjesë e Ushtrisë së Kosovës
Foto: Bledar Rexha

Nipi i Zahir Pajazitit, pjesë e Ushtrisë së Kosovës

Aktuale dhjetor 15, 2018 - 18:17
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Kur dje në Kuvendin e Kosovës u votua Ligji për Transformimin e FSK-së në Ushtri Kosova la gjurmë në kalendarin e historisë dhe jetësoi ëndrrën e shumë dëshmorëve të rënë për këtë vend. Si në tërë Kosovën festë pati edhe në familjen e heroit Zahir Pajaziti, shkruan Zëri.  

Ejup Pajaziti, vëllai i Zahir Pajazitit, ka thënë dje për gazetën “Zëri” se familja Pajaziti pas vdekjes së Zahirit ka pasur vetëm dy gëzime, shpalljen e pavarësisë dhe krijimin e Ushtrisë së Kosovës.

“Patëm ndjenjat më të papërshkruara, ishte gëzimi i dytë, shpallja e pavarësisë e para dhe tash formimi i Ushtrisë së Kosovës”, ka thënë Ejup Pajaziti.

Ejup Pajaziti po ashtu vlerëson se formimi i Ushtrisë së Kosovës është vonuar dhe se është dashur të ndodhte shumë më herët.

“Kosova ka bërë vonesa si në shpalljen e pavarësisë, ashtu edhe në formimin e Ushtrisë së Kosovës”, u shpreh ai.

Rrugën e Zahirit për t’i shërbyer atdheut pa ndalur e ndjekin edhe disa familjarë të tij, të cilët janë pjesë e ushtrisë më të re në botë - Ushtrisë së Kosovës, ndër ta është edhe nipi i tij i cili e vazhdon këtë detyrë që nga ushtria e parë e Kosovës, UÇK.

“Është djali i vëllait, Bajramit. Ai ka qenë në UÇK, në TMK, në FSK dhe tash në Ushtrinë e Kosovës, por janë edhe 4 familjarë më të largët”, pohoi Pajaziti.

Pajaziti tha se Kosova përherë do t’i jetë falënderuese Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe se do të vazhdojë të jetë aleatja më e madhe e tyre.

“Kosova do të jetë aleatja më e madhe e Amerikës sepse gjithmonë na ka përkrahur Amerika, po ashtu edhe Britania”, ka thënë Ejup Pajaziti.

Familja e Zahir Pajazitit vazhdon të jetë e pakënaqur me punën e qeverive të pasluftës, kështu duke kërkuar së paku perspektivë për të rinjtë e vendit tonë.

Heroi Zahir Pajaziti lindi më 1 nëntor të vitit 1962, në Orllan të Podujevës dhe ra dëshmor më 31 janar të vitit1997 në Pestovë, Vushtrri. Pajaziti ishte një ndër themeluesit e UÇK-së dhe dëshmor i luftës së Kosovës./ZERI