Haxhiu: Sfidë për vitin 2019, skemat pensionale dhe pagat

Haxhiu: Sfidë për vitin 2019, skemat pensionale dhe pagat

Aktuale dhjetor 06, 2018 - 16:11
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Deputeti nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Bekim Haxhiu në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës, ku po diskutohet për buxhetin e Kosovës tha se sfidë për buxhetin e Kosovës për vitin e ardhshëm do të jenë skemat pensionale si dhe ligji për pagat, raporton “Zëri,info”.

LEXO EDHE: Osmani: Veteranët të hiqen nga ligji i buxhetit të Kosovës

“Sot çdo qytetarë i Kosovës në të gjithë sektorët, kanë paga të dinjitetshëm dhe këtë fal rritjes që PDK ka bërë në këto sektorë. Për vitin 2019 mendoj që sfidë do të jenë skemat pensionale. Sfidë tjetër që unë e shohë është akomodimi i ligjit të pagave në kuadër të buxhetit të Kosovës. Në ligjin e pagave kam propozuar amendamente për të rregulluar skemën e pagave të shëndetësisë, e po ashtu edhe mbështetjen e sektorit të arsimit”, tha ai./Zëri/