Për 5 muaj Greqia ka dëbuar 3427 shqiptarë

Për 5 muaj Greqia ka dëbuar 3427 shqiptarë

Aktuale qershor 14, 2018 - 16:55
Lexo detajet


Në një njoftim për shtyp policia greke ka bërë publike sot se sipas planit për trajtimin e emigrantëve të parregullt, për muajin maj janë dëbuar edhe 1,323 emigrantë të nacionaliteteve të ndryshme dhe u kthyen për në vendet e tyre e tyre nga kishin ardhur.

 

Në kurriz të këtyre personave të vendeve të treta, janë vendimet për kthim dhe deportim që janë lëshuar me qëllim ndalimin e hyrjes në Greqi.

Numri më i madh i të kthyerve si gjithmonë është i shqiptarëve, shkruan Focusneës.

738 persona janë shqiptarë, nga Iraku 143, Pakistani 141, Gjeorgjia 45, Algjeri 42, Turqia 38, Afganistani 24  dhe Iranin 20.

Shqiptar të dënuar në 5 muaj:

Janar-628, Shkurt-648, Mars-668,Prill-745, Maj-738.

Në total në 5 muajt e parë të vitit 2018, janë kthyer 3.427 shqiptarë. /Vloranews/