Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 112
Kuvendi zgjedh kandidatët për gjyqtarë të Kushtetueses

Kuvendi zgjedh kandidatët për gjyqtarë të Kushtetueses

Aktuale May 18, 2018 - 18:46

 Kuvendi i Kosovës dështoi që me herën e parë të zgjedh kandidatët për gjyqatarë në Gjykatën Kushtetutese të Kosovës nga radha e shqiptarëve, raporton “Zeri.info”.

Me këtë rast nga radhët e komuniteteve joshumicë u zgjodh Radomir Llaban me 71 vota dhe Bajram Latifi me 58 vota, të cilës në bazë të këtij rezultati kanë fituar vendin për 9 vite.

Ndërsa nga radha e kandidarëve shqiptar nga 115 deputet që votuan nuk u arrit nga asnjëhëri kandidat që të fitoj ulësen në gjykatën Kushtetuese. Votimi pas pak pritet të përsëritet./ZERI