Çfarë lidhje kishte zv/ kancelari austriak Strache me vajzën e Suzana Mançiq?

Çfarë lidhje kishte zv/ kancelari austriak Strache me vajzën e Suzana Mançiq?

Aktuale shkurt 13, 2018 - 12:14

Zv/kancelari austriak Heinz Christian Strache, lider i partisë së ekstremit të djathtë FPO, i cili bëri bujë në mediat serbe me deklaratën se Kosova është ‘pjesë’ e Serbisë, sipas mediave serbe në vitin 2015 ishte fejuar me këngëtaren serbe Teodora Kuniq, vajzën e Suzana Mançiqit, e cila u bë e famshme në ish-Jugosllavi si prezantuese e Loto-s, transmeton zeri.info

Image

Me sa duket, shkruan portali austriak “Kosmo” në artikullin e publikuar më 14 tetor 2015, kolegët serbë duket se nuk kanë asnjë ide se kush është politikani i njohur austriak. Vërtetë, këmbanat e dasmës do të bien për Teodorën së shpejti, por për Strache-n ato mbeten të heshtura. Shefi i FPÖ ishte vetëm një mysafir në mbrëmjen e fejesës.

Ndërsa, portali “Populismobserver” në një artikull me 15 dhetor 2015 të titulluar “The freedom party of Austria and their serbian migrant supporters( Partia e lirisë e Austrisë dhe mbështetësit e tyre, emigrantët serbë” ndër të tjera shkruan se: Ajo që është specifike për FPÖ, megjithatë, është se ata filluan të kërkonin vota nga emigrantët, transmeton zeri.info. Nga emigrantët serbë, më saktësisht. Duke parë Heinz Christian Strache – Kryetarin e FPÖ - me një litar lutjeje ortodokse serbe nuk është më një lajm i paparë në Vjenë. Politikanët e FPÖ-së, përfshirë vetë Strache-n, shfaqen shpesh në restorantet dhe klubet e natës serbe, ku ata bëjnë foto para “qebapëve” dhe vallojnë “Turbo-Folkun” serb. Në një emision të njohur satirik në vitin 2010, "Wir Sind Kaiser", Strache tha: "Nuk e kuptoj se nga vjen kjo urrejtje (...). Unë jam një person i ngrohtë dhe nuk urrej. Kur dikush më madhëron në gjuhën serbe, 'Pomozi Bog', i përgjigjem me tri gishta. Unë jam multikulturor". Referimi i Strache  për shumëkulturalizmin e tij vazhdon, ndërsa dialogu vijon:

Moderatori: Ne flasim pak serbisht, apo jo? A flisni edhe serbisht?

Strache: Po disa fjali, mund të them ... ‘Kosova është zemra e Srbisë’, për shembull.

Moderatori: Por ka shumë njerëz me një mendim krejtësisht të ndryshëm.

 Strache: Po, ju keni të drejtë.

Moderatori: Çfarë do të thotë juaji?

Strache: Ku ka padrejtësi, unë jam atje për këdo që është kundër saj ... dhe ‘Kosova është zemra e Serbisë’.

Dashuria e Strache dhe FPÖ për Serbinë shtrihet tek emigrantët serbë në Vjenë dhe Austri, dhe kjo ka qenë e vazhdueshme nga 2010 e tutje. Kërkimi i FPÖ për emigrantët serbë është bërë një temë e përgjithshme e fushatës së tyre. Në një video të botuar në internet para zgjedhjeve të 2015, Strache deklaroi: "Serbët janë grupi më i madh i emigrantëve në Austri. Ata janë të integruar shkëlqyeshëm. Ata janë njerëz punëtor. Ata e vlerësojnë shtëpinë e tyre të re dhe ata qëndrojnë në shtëpinë e tyre të re, Austri./Zeri