Limaj lirohet nga të gjitha pikat e aktakuzës për rastin MTPT
Foto: Laura Hasani

Limaj lirohet nga të gjitha pikat e aktakuzës për rastin MTPT

Aktuale nëntor 24, 2017 - 15:26

Pas tetë vjetësh procedurë gjyqësore gjykata sot Gjykata në Prishtinë shpalli të pafajshëm ish ministrin e Transportit dhe Telekomunikacionit, Fatmir Limajn, në të gjitha pikat e akuzës.

Të akuzuarit, Fatmir Limaj, Endrit Shala e Nexhat Krasniqi u liruan nga pika e parë e akuzuës për krim të organizuar, të dytën për shpërdorim detyre dhe të tretën për marrje ryshfeti.

Salla brohoriti “Çeliku” kur kryetarja e trupit gjykues Maria Tuma shpalli aktgjykimin lirues ndaj Limajt në të gjitha pikat e akuzës

I akuzuari tjetër Florim Zuka akuzohej për dhënie ryshfeti dhe keqpërim i autorizimeve në ekonomi.

Zukës i është parashkruar pika e akuzvë për dhënie ryshfeti ndërsa u lirua nga akuza për keqpërdorim në ekonomi

Aktakuza lidhej me asfaltimin e disa rrugëve në Komunën e Gjilanit.

Limaj këtë aktakuzë që nga EULEX-i quhet e konsoliduar pasi në të janë bashkuar rastet MTPT 1 dhe MTPT 2 më 30 tetor të vitit 2015 e cilësoi të ngritur me urdhër politik.

Aktualisht, Limaj është Zëvendës Kryeministër i Kosovës.

Image

Image

Image