Shëndetësi

Dredhëza pastron gjakun

Dredhëza pastron gjakun
03 prill 2018 • 15 : 18

Konsumoni sa më shumë dredhëza

Dredhëza është njëra nga frutat e para në stinën e pranverës dhe gjithashtu njëra prej frutave e cila i sjell mjaft dobi shëndetit tonë.

Është bimë shumëvjeçare me shije të hidhur në të ëmbël. Në fitoterapi përdoren gjethet, rrënja dhe lulet, përcjell "Zëri".

Gjethet e reja të kësaj bime janë mjaft të pasura me vitaminë C, me kripën natyrore, e cila bën pastrimin e gjakut.

LEXO EDHE: Edhe një dobi nga boronica e nga molla

Dredhëza përmban glikozidet e hidhura, insulinën, taninet, vitaminën B, C dhe provitaminën A, shumë minerale, ka përqindje të lartë të kripërave të kaliumit, sidomos në gjethe, karotenoide, proteinë, pektinën, holinën etj.

Gjithashtu, pra konsumimi i kësaj frute është tejet i dobishëm në pastrimin e gjakut, prandaj konsumoni sa më shumë. /ZËRI/

© zëri.info