Lifestyle

Gjëra që nuk i dinit se janë krijuar nga femrat

Gjëra që nuk i dinit se janë krijuar nga femrat
06 shtator 2017 • 10 : 09

Kur flitet për emra të njohur që kanë krijuar gjëra të vlefshme na bie ndërmend Thomas Edison, Alexander Graham Bell dhe Leonardo Da Vinci.

Por nuk duhet të harrojmë se dhe femrat kanë kontribuar në zhvillimin e jetesës duke krijuar objekte të rëndësishme për jetën e përditshme.

BBC ka listuar disa emra nga e gjithë bota që sollën zgjidhje për probleme të ndryshme, që sot janë shumë të thjeshta.

1. Krijuesja e softuerit kompjuterit, Grace Hopper

2. Krijuesja e identifikimit të personit që po ju telefonon dhe që keni lënë në pritje, Dr. Shirley Ann Jackson

3. Krijuesja e fshirëseve të xhamave të makinës, Mary Anderson

4. Krijuesja e pjatalarëseve, Josephine Cochrane

5. Sistemi i sigurisë së shtëpisë, Marie Van Brittan Brown

6. Monopoly, loja e njohur e krijuar nga Charles Darroë por rregullat i vendosi Elizabeth Magie, shkruan Ora.

© zëri.info