Kuriozitete

Vendi ku nuk ka rënë shi prej 2 milionë vitesh

Vendi ku nuk ka rënë shi prej 2 milionë vitesh
09 nëntor 2017 • 08 : 56

Vendi që bie më pak shi nuk është shkretëtira mund të jetë e mbuluar me akull, por Antarktika është vendi ku bie më pak shi.

Madje vendi më i thatë në botë ndodhet aty dhe quhet ‘Lugina e Thatë’, ku shkencëtarët mendojnë se nuk ka rënë shi për afërsisht 2 milionë vjet.

Shiu nuk e lag gjithmonë tokën kjo ndodh në vendet e thata ose të nxehta. Shiu avullon përpara se të bjerë në tokë.

Shkencëtarët i referohen këtij lloji shiu si ‘shiu fantazmë’.

Është normale që në Venus, ose në planete të tjera, shiu të jetë i përbërë nga acidi sulfurik ose metan.

Ndërsa 5.000 vite dritë larg tokës, shiu mund të jetë i përbërë nga metale.

Ka një mënyrë si të mos lageni shumë nga shiu vraponi! 

Henry Reich shpjegon se sa më shpejt të vraposh në shi, më i thatë do të jesh.

Kjo varet edhe nga sasia e shiut që po bie kur ti po vrapon.

Forma dhe ngjyra e reve mund t’iu ndihmojë të parashikoni shiun përgjithësisht, nëse shikoni një re gri dhe që është ulur shumë në lartësi ju vërteton se shiu është shumë afër të bjerë

 

© zëri.info