Kuriozitete

Çrregullimi i rrallë gjenetik, fshati ku vajzat kthehen në djem (Foto)

 Çrregullimi i rrallë gjenetik, fshati ku vajzat kthehen në djem (Foto)
11 gusht 2017 • 22 : 26

Lindin vajza dhe më pas kthehen në djem. Kjo anomali është kthyer tashmë në normale në këtë zonë, ku vajzave u ndodh ndryshimi i rrallë në moshën e pubertetit.

Gjithçka vjen si pasojë e një çrregullimi të veçantë gjenetik, i cili nis në moshën 12 vjeçare, ndërsa është llogaritur se shpeshtia është 1 në 90 fëmijë. Gjithçka ndodh tek fëmijët e lindur në Salias, në Republikën Domenikane.

Fëmijët të njohur si pseudo hermafroditë, u sollën në vëmendje në një dokumentar të BBC2.

Realizuesit e dokumentarit takojnë Johnny, i cili lindi femër dhe quhej Felicitia.

Kur ishte fëmijë, ai nuk kishte organ gjenital mashkullor. Sot 24 vjeç, ai është fizikisht dhe biologjikisht mashkull, një proces që nisi kur ai ishte 7 vjeç. Ky çrregullim i rrallë gjenetik shkaktohet nga mungesa e një enzime, që parandalon prodhimin e një tipi hormonesh mashkullore, dihydro-testosterone në mitër.

Image
Image

© zëri.info