Kuriozitete

A mund t’i gjeni 8 veturat e fshehura mes celularëve? (Foto)

A mund t’i gjeni 8 veturat e fshehura mes celularëve? (Foto)
08 gusht 2017 • 18 : 43

Truri punon në mënyrë selektive, duke zgjedhur botën e informacionit që është e dobishme për të mbijetuar, për shkak se ai nuk mund t’i deshifrojë të gjitha, ne nuk kemi qasje për “çdo gjë” që ndodh.

Truri ynë nganjëherë na mashtron, kjo është e drejtë në fakt, sepse ne e perceptojmë shikimin që truri interpreton në mënyrë të paguar. Kjo zakonisht ndodh me iluzionet optike dhe disa teste psikometrike.

Shembull dhe test i përqendrimit të shikimit është fotoja e mëposhtme për të gjetur se sa vetura janë fshehur në të.

Fotoja është shumë konfuze pasi ngjyrat janë të tilla, mirëpo nëse i gjeni me gjasë keni shikim prej sy shqiponje, transmeton mapo. Më poshtë fotoja dhe pastaj përgjigja e saktë.

Image

© zëri.info