A e dini domethėnien e simbolit tė kafkės dhe kockave tė kryqėzuara?

A e dini domethėnien e simbolit tė kafkės dhe kockave tė kryqėzuara?

SHPËRNDARJE

15 Korrik 2017 • 12:35 •

Ky simbol famëkeq i përbërë nga një kafkë njeriu dhe dy kocka të kryqëzuara nën të, e ka origjinën në epokën mesjetare, kur përdorej për të simbolizuar vdekjen.

Më vonë, përcjell bota.al, ai u adoptua nga piratët që e vendosnin këtë simbol në flamujt e tyre.

Këto ditë, simboli në fjalë përdoret si etiketë paralajmëruese në enë me substanca helmuese ose të rrezikshme.