Kuriozitete

Çfarë kanë studiuar kandidatët për kryeministër?

Çfarë kanë studiuar kandidatët për kryeministër?
17 maj 2017 • 12 : 29

Që nga mbrëmë edhe zyrtarisht janë mësur emrat e tre kandiatëve kryesorë për pozitën e kryeministrit të Kosovës.

Në zgjedhjet e 11 qershorit, shumica e partive kanë bërë kualicion, në përjashtim me Vetëvendosjen, e cila do garojë e vetme në këto zgjedhje.

PDK ka bashkuar forcat me AAK , Nisma dhe disa parti të tjera më të vogla,ku për kandidatë për kryeministër kanë vendosur liderin e AAK’së Ramush Haradinajnë, shkruan Magazina.al

Koalicioni LDK, AKR dhe Nisma kanë për kandidatë për kryeministër Avdullah Hotin, derisa e vetme në zgjedhje do të garojë Vetëvendosje me Albin Kurtin.

Por çfarë përgatitje profesionale kanë tre kandidatët që po duan të ulën në karrigen e kryeministrit?

Rmush Haradinaj (PDK-AAK-NISMA)

Për liderin e AAK’së Ramush Haradinaj, nuk është e panjohur pozita e kryeministrit, pasi ai ka qenë në këtë pozitë prej datës 3 dhjetor 2004 deri më 8 mars 2005.

Haradinaj është me profesion juristë dhe pas nominimin për të kandiduar për kryeministër në zgjedhjet e 11 qershorit, ai është zotuar se do ta nderojë atdheun me besimin që i është dhënë për këtë pozitë, shkruan Magazina.al

Avdullah Hoti (LDK-AKR –Alternativa)

Avdullah Hoti, është kandidati i koalicionit LDK, AKR dhe Alternativa, ai ka studiuar menaxhment dhe informatikë në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës gjatë viteve 1994-1998. Studimet e magjistraturës (2001-2002) dhe të doktoratës (2003-2007) për ekonomiks i ka përfunduar në Staffordshire University, Britani e Madhe.

Më 2008 është certifikuar nga Staffordshire University për metoda hulumtuese dhe mentorim të studentëve të doktoratës.

Albin Kurti (Vetëvendosje)

Kandidati i Vetëvendosjës për kryeministër, Albin Kurti, nuk ka studiuar ndonjë fushë e cila lidhet me politikën, por qysh si student ai është marrur me aktivitete politike.

Në vitin akademik 1993/94, Albin Kurti, filloi studimet dhe i kreu ato pranë Fakultetit të Elektroteknikës në Universitetin e Prishtinës.

© zëri.info