Kultura

Kënga fituese e ''Eurovision''-it, e vjedhur?

Kënga fituese e ''Eurovision''-it, e vjedhur?
09 korrik 2018 • 15 : 08

Lexoni më shumë detaje

Autorët e këngës fituese të Eurovisionit “Toy”, të interpretuar nga Netta, janë akuzuar për plagjiaturë.

Kompania amerikane “Universal Music Studios” ka thënë se kënga e Nettës është kopjuar nga hiti i grupit amerikan “The White Stripes”, “Seven Nation Army”.

Kritikët e muzikës kanë vënë re ngjashmëritë mes muzikës së dy këngëve, ndërsa avokatët e “Universal” kanë thënë se ka ngjashmëri në ritëm dhe në harmoni.

Publicisti i Nettës tha se këngëtarja që fitoi “Eurovision” këtë vit nuk dëshironte të komentonte këtë incident.

Nëse në gjyq fiton kompania “Universal”, Izraeli rrezikon të humbasë çmimin e parë dhe të mos e zhvillojë festivalin “Eurovision” vitin e ardhshëm.

Nëse vërtetohet diçka e tillë, triumfi pritet t’i kalojë shqiptares që përfaqësoi Qipron, Eleni Foureira, e cila u rendit e dyta.

© zëri.info