Kultura

Kosova dhe Shqipëria bashkë në festivalin e Kanës

 Kosova dhe Shqipëria bashkë në festivalin e Kanës
19 prill 2018 • 10 : 19

Qendra Kinematografike e Kosovës, bashkë me atë të Shqipërisë, do të jenë pjesë e tregut të madh ‘Marche Du Film’ të festivalit prestigjioz të Kanës, nga data 8 deri më 17 maj 2018. Këtë vit lokacioni i pavijonit do të jetë në një hapësirë më të mirë dhe pranë shteteve me industri më të zhvilluar të filmit. Pavijoni do të jetë i vendosur afër shteteve të Evropës Juglindore, Republikës Çeke, Sllovakisë, Amerikës, Gjermanisë etj.

Në ‘Marche Du Film’ do të prezantohen të rejat e kinematografisë kosovare, si me anë të katalogut, ashtu edhe duke i prezantuar të gjithë filmat e mbështetur nga QKK para producentëve ndërkombëtarë, përfaqësuesve të fondeve të filmit, të festivaleve, agjentëve të shitjes, distributorëve etj

Gjatë qëndrimit në Kanë do të mbahen shumë takime me partnerë ndërkombëtarë të kinematografisë, fonde filmi, përfaqësues të festivaleve të mëdha ndërkombëtare, producentë e distributorë të ndryshëm, ku edhe pritet të nënshkruhen disa marrëveshje.

© zëri.info