Disney nuk do ta cenzurojė skenėn homoseksuale pėr Malajzinė

Disney nuk do ta cenzurojė skenėn homoseksuale pėr Malajzinė

SHPËRNDARJE

15 Mars 2017 • 12:27 •

Disney ka thënë se filmi “Beauty and Beast” nuk ka qenë dhe nuk do të prehet për Malejzinë, në mënyrë që ta heqë një skenë homoseksuale.

Filmi aksion është dashur që të shfaqet të enjten në Malajzi, por tani shfaqja e këtij filmi është në pikëpyetje.

Aktivitetet homoseksuale janë ilegale në Malajzi, nën ligjet sekulare dhe religjioze, si dhe janë të ndëshkueshme me burg apo dënim trupor.

Personazhet homoseksuale lejohen të shfaqen në këtë shtet vetëm nëse paraqiten si negativë ose të penduar.