Kronika

Viti 1999: Ushtarët rusë vrasin tre serbë në Gjilan, po sulmonin shqiptarët (Video)

Viti 1999: Ushtarët rusë vrasin tre serbë në Gjilan, po sulmonin shqiptarët (Video)
06 dhjetor 2017 • 15 : 45

Një nga incidentet më të rënda të pasluftës në Kosovë, ishte edhe ai kur ushtarët rusë, kishin vrarë tre serbë.

Rusët kishin hapur zjarrë ndaj serbëve pasi ata nuk ishin përgjigjur thirrjeve të ushtarëve që të ndaleshin sulmin ndaj disa shqiptarëve, shkruan Magazina.al

Ngjarje kishte ndodhur disa javë pas çlirimit të Kosovës në një fshat të Gjilanit, ku kishin mbetur një i vrarë dhe dy të plagosur shqiptarë, ndërsa 3 serbë u vranë nga forcat ruse pasi u përleshen edhe refuzuan thirrjet e ushtarëve rusë që të ndalnin sulmin ndaj shqiptarëve.

Në atë kohë, 40 mijë paqeruajtësit e udhëhequr nga NATO kishin të drejt të përdorin forcën vdekjeprurëse për të mbrojtur veten dhe për këtë zyrtarët e NATO-s e kishin mbështetur veprimin e ushtarëve rusë.

Video më poshtë shihen pamje nga vendi i ngjarjës:

© zëri.info