Shëndetësi

Përfitimet shëndetësore nga Shafrani i Indisë

Përfitimet shëndetësore nga Shafrani i Indisë
18 tetor 2017 • 13 : 16

Shafrani i Indisë është erëza e cila i jep ngjyrën e verdhë pluhurit kerri.

Është përdorë në Indi për qindra vjet si erëz e gjithashtu edhe si barishte mjekësore.

Së fundmi shkenca ka filluar të mbështes atë që në Indi e kanë ditur qysh moti, që kjo bimë ka përbërës prej të cilëve kemi përfitime të mëdha shëndetësore.

Këta përbërës janë të quajtur curcuminoids, pjesa më e rëndësishme e të cilëve është curcumin.

Curcumin është pjesa kryesore aktive e shafranit, që mund te përdoret si antioksidant i fortë dhe ka efekte anti-inflamacion.

Megjithatë përqindja e curcumin në shafran nuk është edhe shumë e lartë, ka rreth 3%.

© zëri.info