Shëndetësi

Vetëm një banane në ditë parandalon sulmin në zemër

Vetëm një banane në ditë parandalon sulmin në zemër
07 tetor 2017 • 18 : 05

Vetëm një banane ose një avokado në ditë, mund të parandalojnë sulmet në zemër, është thënë në një studim të fundit.

Ushqimet e pasura me kalium mund të parandalojnë bllokada fatale duke parandaluar forcimin e arterieve.

Studimet paraprake tregojnë që arteriet e ngurrëta dhe jo-fleksibile rrisin rrezikun për sulm ne zemër.

Studiuesit besojnë që kaliumi rregullon gjenet të cilat e mbajnë arterien fleksibile.

© zëri.info