Shëndetësi

Përfitimet shëndetësore nga bajamet

Përfitimet shëndetësore nga bajamet
17 shtator 2017 • 16 : 14

Bajamet janë fara, të cilat mund të hahen, të frutave të cilat rriten në pemën e bajameve.

Mund të blihet me lëvore apo të zhveshura, vetëm me pjesën e bardhë brenda.

Janë ushqim që kanë nivel të larte të yndyrave të mira, që ndihmojnë në mbrojtjen e zemrës, duke mbajtur në nivel kolesterolin e mirë të njohur si HDL.

Janë burime të mrekullueshme të fibrave dhe proteinave.

Bajamet përmbajnë vitaminën E, zink, kalcium, magnez si dhe vitaminat B dhe B7.

© zëri.info