Shëndetësi

'Mungesa e gjumit është si konsumimi i alkoolit'

'Mungesa e gjumit është si konsumimi i alkoolit'
08 shtator 2017 • 19 : 06

Mungesa e gjumit të mjaftueshëm sjell rrezikun e sulmit në zemër dhe tru, depresionit dhe obezitetit.

Sipas një studimi të ri, nëse rrini zgjuar 18 orë në ditë, ndikimi është i njëjtë si të pini alkool.

Sipas neurologut Adrian Owen, gjumi luan rol kryesor edhe në rregullimin e hormoneve të cilat ndikojnë në uri, dhe mungesa e gjumit shton oreksin dhe nga kjo vjen shtimi i peshës, transmeton Klan Kosova.

© zëri.info