Shëndetësi

Disa arsye pse duhet ta konsumoni rrushin

Disa arsye pse duhet ta konsumoni rrushin
11 gusht 2017 • 14 : 00

Nëse konsumoni rrush ne mase te madhe do te mund te parandaloni sasinë apo ndryshimi e sheqerit ne gjak pas vaktit te konsumuar.

Ne studim kishin marre pjese rreth 46 persona te rritur me sasi paksa me te rritur te sheqerit ne gjak, por pa diagnostikim paraprak për sëmundje te sheqerit.

Te anketuarit ishin ndare ne dy grupe: grupi i pare kishte konsumuar rrushin si ushqim te grimcuar tri here ne dite për 12 jave rresht, derisa grupi i dyte kishte marre lloje te tjera te ushqimeve te grimcuara, qe nuk ishin as rrushi apo ndonjë lloj tjetër fruti apo perime. Ishte vërtetuar se rrushi për 16% zvogëlon sasinë mesatare te sheqerit ne gjak si dhe zvogëlon hemoglobinën A1c për 0,12%.

Rrushi është i shëndetshëm, sepse përmban fibra dhe antioksidues, përkatësisht faktorët kryesore, te cilët ndikojnë ne kontrollin e sasisë se sheqerit ne gjak.

© zëri.info