Shëndetësi

Gjumi i hershëm rritë gjasat për t’u bërë prindër tek meshkujt

Gjumi i hershëm rritë gjasat për t’u bërë prindër tek meshkujt
14 maj 2017 • 09 : 10

 

Meshkujt të cilët flenë para mesnatës, kanë gjasa më të mëdha të bëhen prindër, kjo ngaqë kanë spermën më të shëndetshme.

Sipas shkencëtarëve ata persona që fillojnë gjumin në mes të orëve 20:00 dhe 22:00, kanë lëvizshmëri më të madhe të spermës, që do të thotë se kanë më shumë gjasë për të fekonduar vezën.

Studimet e fundit të kryera nga Harbin Medical University në Kinë, të cilat janë publikuar në “Medical Science Monitor”, tregojnë që koha e gjumit dhe sasia e tij janë qenësore për fertilitetin.

© zëri.info