Shëndetësi

Kujdes nga ky vaj, është më i rrezikshëm se sheqeri

Kujdes nga ky vaj, është më i rrezikshëm se sheqeri
20 mars 2017 • 23 : 22

Kushdo që mendon se vaji i sojës e bën ushqimin më të shëndetshëm, e ka gabim.

Vaji i sojës është një alternative e dëshirueshme për shumicën e ushqimeve për shkak të marketingut të madh që i bëhet, por në fakt, ky lloj vaji nuk është aspak i shëndetshëm.

Të gjitha produketet e sojës, duke e përfshirë edhe vajin vijnë nga soja, por shumica e prodhuesve nuk tregojnë se soja është helmuese në natyrë.

Sasia e madhe e konsumimit të sojës mund të prodhojë hormone steroide, rrit rrezikun e sëmundjes së Alzhaimerit dhe te vajzat shpejton pubertetin, ndërsa të meshkujt ndikon në transformimet fizike./Arbresh.info

© zëri.info