Ekonomia

Ministria e Zhvillimit Rajonal nis përkrahjen e komunave

Ministria e Zhvillimit Rajonal nis përkrahjen e komunave
10 janar 2018 • 20 : 06

Në kuader te Qeverisë Haradiaj eshte themeluar edhe Ministria e Zhvillimit Rajonal, angazhimi i kësaj ministrie ka për qëllim, nje rishperndarje te buxhetit dhe stabilizimin e zhvillimit rajonal .

Ne kuader te ketij angazhimi kjo ministri do te perkrah komunat me projekte konkrete zhvillimore por edhe bizneset e vogla e te mesme me qellim te rritjes se punsimit ne te gjitha komunat.

Perkrahja do te jet direkte dhe do te mundesohet nepermjet grandeve qe do te implemtoj kjo ministri!

Ne kuader te ketij angazhimi sot zv. Ministri Esat Raci, ka zhvilluar nje takim me kryetarin e komunes Hani i Elezit, kto takime kan per qellim ngritjen e bashkpunimit ne mes te komunave dhe ministris se zjvillimir rajonal, pregaditjen e projekteve qe do te zhvillohen gjat vitit 2018.

Edhe pse buxheti ne kuader te kesaj ministrie nuk eshte i mjaftushem, angazhimi per zhvillimin e projekteve po behet me dinamik te shtuar, ministri Rasim Demiri, zv. Ministri Raci tashme kan vizituar pjesem me te madhe te komunave, ne menyre qe faza e pare e pregaditjes se projekteve te mbyllet qysh ne fillim te vitit!

Kjo ministri do te perkrah nepermjet grandeve edhe bizneset private, pritete qe shpejt te filloj edhe ky projekt, ku do te te ken mundedi të aplikojnë te gjitha bizneset! /Magazina.al/

© zëri.info