Dosier

Ja si Hitleri kishte planifikuar ta shkatërroj Moskën dhe qytetin ta shndërroj në liqe

 Ja si Hitleri kishte planifikuar ta shkatërroj Moskën dhe qytetin ta shndërroj në liqe
28 shtator 2017 • 22 : 30

Adolf Hitler ka pasur shumë ide radikale të cilat do ti bënte në rast që do ta fitonte Luftën e Dytë Botërore.

Hitleri kishte për qëllim që, sapo të mposhte Ushtrinë e Kuqe, ta kthente Bashkimin Sovjetik në një seri Komisarësh Reich. Moska do të përfundonte në “Reichskommissariat Moskowien”.

Sllovenet të cilët janë konsideruar si njerëz inferior, do të barteshin në territore ku dhe do të shndërroheshin në skllav. Aty kanë hyrë edhe polakët,ukrainasit dhe rusët etj.

Sipas “Lebensraumu”, raca superiore ariane ka pasur të drejtë t’i largoj të gjithë njerëzit që i kanë konsideruar inferior, për qëllim që racës ariane ti sigurohet hapësirë për jetesë, në përputhe me këtë sllovenët e Evropës Lindore duheshin të shfaroseshin, transmeton gazetametro.net

Siegfried Kasche, i cili ka qenë ambasadorë gjerman në Kroaci, u emërtua me 16 korrik të vitit 1941  për fushën e ardhshme rejkomkesara që do të përfshinin Rusinë veriore dhe qendrore deri në Uralet. Kasche deri në fund të luftës ka pritur momentin në të cilin tanket gjerman do të hynin në Kremlin. Është vra me 7  korrik të vitit 1947 pasi që Jugosllavia u akuzua për krime lufte.

Më 16 korrik 1941, Hitleri shprehu dëshirën e tij për të ndarë territoret lindore që Gjermania do të fitonte. Me Krimenë dhe pjesën më të madhe të Ukrainës Jugore, të gjithë banorët do të evakuoheshin. Shtetet Baltike, kolonia Vollga dhe rajoni i Baku gjithashtu do t’i përkisnin Rajhës.

Wolf Wolfgang Heinrich Heldor, gjenerali SS, kreu i policisë së Berlinit, i cili ishte me fat që të keqpërdorte paratë nga hebrenjtë në mesin e viteve 1930, ishte përgjegjës për skllavërimin dhe dëbimin e banorëve të Jaroslavl.

Nazistët supozonin se edhe pas pushtimit të qyteteve kryesore dhe të tjera të mëdha, Bashkimi Sovjetik nuk do të kishte qenë plotësisht i mundur dhe planifikuar për të krijuar një kufi në të ashtuquajturat “lidhjen A-A” (Arhangelsk- Astrahanj). Në këtë mënyrë, shteti me i madhe në botë do të humbiste 85% nga burimet e naftës. Për të shkatërruar kapacitetin e mbetur të prodhimit të BRSS, do të fillonte bombardimin e Ural me aeroplanët special të dizajnuar.

Në ditëlindjen e tij, më 20 prill 1943, Hitleri nga arkitekti  Alberto Scheper tregoi planin e një bunkeri të ri për gjashtë vetë, të pajisur me pushkë automatike, armë anti-tank dhe një gjuajtës me flakë. Diktatori tha se qindra fortifikime të tilla duhet të ndërtohen në kufirin e ri me pjesën tjetër të Rusisë.

Kur gjermanët u nisën në operacioni Tajfun drejtë Moskës, Hitleri ka vendosur që Moska, Saint Petersburgu dhe Kievi të shkatërroheshin, dhe do të shfarosin katër milionë banorë për të parandaluar çdo rezistence. Detyra e tij ka qenë të hedh në ajër pendën.

Në një bisedë të mbajtur më 2 nëntor të vitit 1942 me ministrin e jashtëm danez Skavenius, ministri gjerman Ribentrop, ka thënë se pjesa aziatike e Rusisë pas pushtimit të pjesës evropiane të BRSS përfundimisht do të kthehej në një seri “republikash të pafajshme fshatare”.

Në të ardhmen, territoret e pushtuara do të kolonizoheshin nga emigrantët gjermanë ose pakicat lokale.

Nga ana tjetër Hitleri pat urdhëruar se të mos lejojnë formimin e çfarëdo shteti rus nga lidhja A-A. Më Me 16 shtator të vitit 1941, Hitleri iu referua Otto Abec, ambasadorit gjerman në Paris, se territori në lindje të Uraleve do të bëhej “India gjermane”.

Fatmirësisht asgjë nga këto që është planifikuar nuk është bërë. Makina e luftës e Hitlerit mohoi në luftën kundër sllavëve të cilët ai e përbuzte aq thellë saqë ai i konsideronte ato “nënshtruese”. Fitorja e “Ushtrisë së Kuqe” ndaloi ekspansionin e planeve pushtuese të pakontrolluara nga një udhëheqës nazist./gazetametro.net

© zëri.info