Dosier

Video dramatike e vitit 1999: Konfrontimi i shqiptarëve me ushtarët serbë

Video dramatike e vitit 1999: Konfrontimi i shqiptarëve me ushtarët serbë
26 shtator 2017 • 08 : 49

Kjo video dramatike tregon momentin kur ushtarët serbë për pak kishin vrarë një shqiptar duke qëlluar në ajër, dhe ishin ushtarët gjermanë të KFOR-it ata që parandaluan konfliktin mes shqiptarëve dhe ushtarëve serbë, të cilët po tërhiqeshin nga qyteti i Prizrenit.

Ushtarët gjermanë ndërhynin dhe forcat serbe u tërhoqën në rrugë duke ecur prapa. Banorët thanë se paraushtarakët serbë po digjeshin dhe plaçkitën shtëpi në një pjesë të qytetit para tërheqjes.

© zëri.info