Dosier

Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)

Shqipëria e vitit 1914, albumi i rrallë gjerman (Foto)
31 korrik 2017 • 21 : 09

Këto foto tregojnë disa peisazhe të Shqipërisë rreth viteve 1914-1918, shumë vende të cilat sot nuk ekzistojnë.

Koleksioni i rrallë i fotove me ngjyra përfshin qytete të ndryshme të Shqipërisë si Shkodra, Tirana, Vlora, Durrësi, Kruja, etj.

Studiuesi Robert Elsie ka publikuar një album fotografish të Shqipërisë së viteve 1914-1918 dhe e veçanta është se ato janë përpunuar duke u sjellë me ngjyra, duke u bërë si kartolina në ato vite.

Ky koleksion kartolinash të hershme të Shqipërisë, sigurisht jo i plotë, vjen nga vitet 1914-1918.

“I jemi mirënjohës mikut të vjetër të Shqipërisë, z. Johen Blanken nga Hamburgu për dhënien në dispozicion të këtij koleksioni,” shkruan Elsie.

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

© zëri.info