Dosier

Delegati i 2 Korrikut, kujton çastet kur Kosova niset në rrugën e pavarësisë (Video)

Delegati i 2 Korrikut, kujton çastet kur Kosova niset në rrugën e pavarësisë (Video)
02 korrik 2017 • 20 : 44

Me shumë krenari e tregon një fotografi të 27 viteve më parë. Në të shihet Isuf Konjufca, i cili në vitin 1990 ishte 37-vjeçar.

Në atë datë ai nënshkruan atë që njihet si “Deklarata e 2 Korrikut”.

Tani 64-vjeçar dhe me telashe për të folur (për shkak të problemeve shëndetësore), Konjufca mban mirë mend momentet e asaj dite historike.

Atë kohë, në kushte të jashtëzakonshme, delegatët e Kuvendit të atëhershëm krahinor të Kosovës, nënshkruan deklaratën e Pavarësisë.

Pas këtij momenti, Konjufca me shumë të tjerë ndiqet nga organet e atëhershme të sigurisë së Jugosllavisë dhe Serbisë. /Klan Kosova/

 

© zëri.info